Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Polityka prywatności

Ochrona danych osobowych

1.  Rejestracja przez Zamawiającego w Sklepie jest jednoznaczna z akceptacją przez Zamawiającego Regulaminu Sklepu  oraz wyrażeniem zgody na przetwarzanie przez Sklep danych osobowych Zamawiającego na potrzeby związane z realizacją zamówienia. Sklep nigdy nie udostępniał i nie będzie udostępniać danych osobowych Zamawiającego do celów innych niż wyżej wymienione.

2.  Powierzone nam dane osobowe są przechowywane zgodnie z wymaganiami określonymi w aktualnych przepisach prawnych

1.     Ustawa z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. Nr 101 z 2002 r. poz. 926, z późn. zm.)

2.     Ustawa z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z poźn. zm.)

3.     Rozporządzenie z dnia 29.0.04 r. Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz.1024).

Dane osobowe Zamawiającego są chronione zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 roku o ochronie danych osobowych ( Dz.U. Nr 133 poz.883 z póżn. zm.). Zamawiającemu przysługuje również prawo wglądu do swoich danych, ich poprawienia lub usunięcia.

 

 

Polityka prywatności, cookies
 
Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy.
  
I. Kto jest administratorem danych osobowych DamaBio.pl?
Administratorem danych osobowych DamaBio.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:
 
DamaBio Danuta Wypych
Ul. Robotnicza 1a
42-200 Częstochowa
REGON: 24191231
 
Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO),  który znajduje się w księdze numer 131666 oraz 146977 ( Newsletter ).
 
II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?
Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył politykę bezpieczeństwa danych osobowych, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.
Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy DamaBio.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony. System IT DamaBio.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.
 
Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
 
Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.
 
III.  Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?
 
A. Rejestracja
W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta.  Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć całkowicie dane.
 
W trakcie rejestracji prosimy o: imię i nazwisko, adres, e-mail – niezbędny do logowania do sklepu i komunikacji związanej z korzystaniem z DamaBio.pl; numer telefonu (wymagany przez przewoźników). Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez DamaBio.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.
 
B. Złożenie zamówienie
W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.
 
Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie: imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji, adresu e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia; numer telefonu (wymagany przez przewoźników).
  
Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez DamaBio.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:
imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są Poczta Polska, Kurier, InPost
 
W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez DamaBio.pl.
 
DamaBio.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności: PayU Spółka Akcyjna, ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań - operator serwisu PayU
 
C. Subskrypcja newslettera
W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w DamaBio.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera. Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane przez DamaBio.pl .
  
D. Cookies
DamaBio.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia rozpoznania Ciebie i dostosowania DamaBio.pl do Twoich potrzeb.
 
Pliki Cookies są to dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych. Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych.
 
DamaBio.pl używa plików cookies, aby zapewnić efektywność korzystania ze Sklepu. Pliki te wykorzystywane są przez DamaBio.pl w następujących celach: - utrzymanie sesji Użytkownika, - dopasowania prezentowanej treści do preferencji Użytkownika, - tworzenia statystyk odwiedzin, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
 
Sklep stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies).
 
- Cookies sesyjne - są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).  Działają podczas przeglądania stron Sklepu umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Pliki cookie pozwalające zapamiętać wybory dokonane przez Użytkownika i używane m.in. przy logowaniu.
 
- Cookies stałe - przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika. Cookies stałe pozostają na urządzeniu Użytkowania również po odwiedzeniu DamaBio.pl. Oznacza to, że DamaBio.pl może zapamiętać ustawienia Użytkownika podczas kolejnych odwiedzin.
 
W przypadku, gdy nie zgadzacie się Państwo na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies należy zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.
  
E. Google Analytics (cookies)
Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez DamaBio.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
 
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.
 
Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
 
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w DamaBio.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
 
F. Google AdWords (cookies)
Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
 
Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.
 
Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
 
Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w DamaBio.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.
 
IV. Udostępnianie Twoich danych osobowych
W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, DamaBio.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.
 
V. Zmiana polityki bezpieczeństwa DamaBio.pl
DamaBio.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo lub ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania DamaBio.pl
O takiej zmianie DamaBio.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.
 
VI. Kontakt
DamaBio.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.
 
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych prosimy o kontakt info@damabio.pl lub 605826894.
Powrót
Newsletter

Nie chcesz aby ominęły Cię
promocje i nowości ? Zapisz się !
Facebook

Blog