Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Calaya Olej z marchwi - naturalny samoopalacz


Nasza cena: 19,00 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Calaya-026a
Marka Calaya
Dostępność W magazynie, realizacja zamówienia 3-4 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

O marchewkowym  kolorze, ekstrahowany z suszonych części marchwi (nasion) jawi nam się jako rewelacyjny produkt na wszystkie pory roku..
Olejek z marchwi zapewnia wspaniałą ochronę przed słonecznym wysuszaniem skóry, nawilża ją, odżywia.

Skąd te właściwości?

Karotenoidy!! To dobrze przyswajalne antryoksydanty, chroniące komórki przed wolnymi rodnikami, które to atakują zdrowe ściany komórek i reagują z kwasami wielonasyconymi, wywołując reakcję łańcuchową i wzrost ilości wolnych rodników. Wolne rodniki to efekt zanieczyszczeń środowiska, zawierające UVR, które są niestety coraz powszechniejsze. Błona komórkowa w efekcie „działalności” wolnych rodników zostaje pozbawiona zdrowej struktury i nie może pełnić swojej funkcji, co znajduje wyraz we wczesnym starzeniu się skóry, a nawet zmianach nowotworowych.

Karotenoidy stosowane na skórę zmniejszają szkodliwy efekt promieniowania UVR, stymulując układ odpornościowy do odpowiedzi na UVR. W olejku marchewkowym znajduje się także tocoferyl i witamina E, które także polepszają odporność skóry i łagodzą skutki poparzeń słonecznych.

Ale uwaga! Marchew zawiera około 600 zidentyfikowanych rodzajów karotenu, a szeroko reklamowane produkty do opalania zawierają najczęściej tylko jeden z nich- Beta-karoten.

 

Olejek działa jak naturalny samoopalacz. Nadaje skórze widoczny złocisty połysk w krótkim czasie. Należy stosować go jednak niezbyt skoncentrowany (2 -10%), lub w połączeniu z innymi preparatami, by uzyskać pożądany połysk. Ważne by nie mieszać olejku marchewkowego z olejami mineralnymi.. Nie warto.. zaufajmy naturze!!

·        Złoty połysk na Twojej skórze
·        Ochrona przed szkodliwym promieniowaniem
·        Łagodzenie poparzeń słonecznych
·        Nawilżanie, odżywianie
·        Działanie antyoksydacyjne, a więc zapobiega starzeniu się skóry spowodowanym wolnymi rodnikami i nadmiernym słońcem
·        Zmniejsza ryzyko raka skóry

 

Jak stosować ?
Sugerowane stężenie w kosmetykach: 5-20 % (dopuszczalne 100 %)
- jako dodatek do olejku do opalania i po opalaniu
- jako dodatek do balsamu brązujacego, nawilżającego, odżywczego,
- jako dodatek do masła shea, kakaowego

 
Technicznie rzecz biorąc..
Macerat (Infused oil) z marchwii w oleju słonecznikowym
Kolor: pomarańczowy
Konsystencja: charakterystyczna dla olei roślinnych
Zapach: charakterystyczny dla olei roślinnych
 
 

Poprzedni produkt Produkt 4 z 5 w kategorii Samoopalacze, brązujące Następny produkt
Facebook

Blog