Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Cosnature Aromatyczny migdałowo-kokosowy olejek


Nasza cena: 32,50 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Cosna-010
Marka Cosnature
Dostępność realizacja zamówienia 3-6 dni
Pojemność 100ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

Olej z organicznych słodkich migdałów i orzechów kokosowych o wspaniałym egzotycznym zapachu,  rozpieszcza skórę, nadaje jej przyjemną aksamitną gładkość, chroni przed wysuszeniem.  Polecany do codziennej pielęgnacji ciała.   Formuła  wyselekcjonowanych olejów naturalnych, takich jak olej z awokado, jojoba oraz oleju słonecznikowego odżywia skórę, pozostawiając ją miękką i nawilżoną, ekstrakt z nagietka koi i łagodzi.
 
Wspaniale się wchłania i nadaje skórze cudowny zapach.  
 
Polecany do codziennego stosowania po kąpieli,  do masażu lub po goleniu.
 
- naturalny zapach
- bez parabenów,
- bez glikolu,
- bez sztucznych barwników
- bez silikonu
- bez Phenoxyethanolu
- bez PEG i SLS
- bez składników GMO
- fizjologiczne pH
- hypoalergiczny
 
Kluczowe składniki:
 
Olej ze słodkich migdałówjest szczególnie zalecany dla skóry wrażliwej, dzięki swoim właściwościom wygładzającym, nawilżającym, uspakajającym, chroni i leczy najbardziej wrażliwe skóry. Jest szczególnie polecany przeciw swędzeniu i zaczerwienieniom.  Olejek migdałowy jest uważany za bogate źródło substancji przeciwstarzeniowych, ponieważ ma zdolność wypełniania zmarszczek. Nawilża skórę czyniąc ją bardziej miękką, pomaga pozbyć się zmarszczek w sposób naturalny. Olej migdałowy zawiera szereg naturalnych substancji odżywczych, takich jak proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Witaminy A i E zaliczane są do „witamin młodości”, które pozytywnie wpływają na jędrność i elastyczność skóry, opóźniając procesy starzenia. Witamina D chroni skórę od negatywnych czynników zewnętrznych, zaś witaminy z grupy B zapobiegają odwodnieniu komórek. Olej migdałowy zawiera również duże ilości kwasu linolowego i oleinowego, które zmiękczają naskórek i wzmacniają lipidową barierę ochronną skóry.
 
Olej kokosowy jest tłuszczem bogatym w cenne właściwości.  To źródło nasyconych kwasów tłuszczowych, m.in. kwas laurynowy, palmitynowy, kaprylowy, jak i nienasycone m.in. kwas oleinowy, linolenowy, witamin: B2, B6, E i C, kwas foliowy i minerałów:  potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo, sód i cynk.  Silnie nawilża i wygładza skórę i włosy, łagodzi podrażnienia. Właściwości oleju kokosowego: wzmacnia barierę lipidową naskórka, ma silne właściwości nawilżające; nawilża przesuszoną skórę (również na dłoniach, kolanach,  łokciach) i włosy; ze względu na obecność składników antyseptycznych poprawia stan skóry chorej – z wysypką, egzemą, a także trądzikowej; jest odpowiedni dla skóry atopowej i dotkniętej problemem łuszczycy – nawilża ją, natłuszcza; zapobiega nadkażeniom bakteryjnym;  łagodzi stany zapalne i podrażnienia; zawiera antyutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, co zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry
olej z awokado to bogate źródło 7 istotnych witamin: A,B,D,E,H,K,PP, kwasu foliowego i minerałów: magnezu, manganu, żelaza, fosforu, potasu, sodu, cynku oraz skwalenu.  Łagodzi podrażnienia oraz działa przeciwzapalnie.  Bardzo łatwo przyswajalny przez skórę oraz włosy. Działa kojąco oraz odżywczo. Jest to olej bogaty w kwasy tłuszczowe Omega-9 i Omega-6, które wzmacniają naturalną barierę ochronną skóry, dzięki czemu skóra sucha i zniszczona ulega regeneracji i nie traci wilgoci.
 
Olej jojoba jest jedną z najcenniejszych substancji w kosmetyce.  Odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę.  Skóra staje się gładka i miła w dotyku już po pierwszym użyciu.  Swoją budową chemiczną jest zbliżony do sebum (łoju wydzielanego przez ludzką skórę), dzięki czemu jest doskonale wchłaniany przez skórę. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.
 
Olej z nasion słonecznika - otrzymywany z ziaren słonecznika, wytłaczanych na zimno, bogaty w kwas linolowy.  Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza naskórek i regeneruje. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.
 
Olej z nagietka ma właściwości łagodzące, lecznicze, przeciwzapalne, antybakteryjne oraz przeciwwirusowe.  Przyspiesza odnowę naskórka, jest bogaty w beta-karoten,
 
Odpowiedni do wszystkich typów skóry. Produkt przebadany dermatologicznie wolny od syntetycznych substancji zapachowych, barwników i konserwantów.
 
Sposób użycia:
Stosuj po kąpieli lub prysznicu, delikatnie wmasuj w wilgotną skórę.  Dodaj kilka kropel do wody podczas kąpieli w wannie dla uzyskania jedwabiście gładkiej i pięknie pachnącej skóry. 
 
Informacje dodatkowe: Kosmetyk nie zawiera sylikonów, parabenów, parafin,  syntetycznych środków barwiących, zapachowych ani konserwujących. Wyłącznie wykorzystywane naturalne składniki, które podlegają ścisłej kontroli. Produkt nie jest testowany na zwierzętach. Nie zawiera glutenu. Odpowiedni dla wegan.

Produkt certyfikowany przez:

  

 

Poprzedni produkt Produkt 14 z 14 w kategorii Masaż  
Facebook

Blog