Balsamy koloryzujące do ust w trzech, jadalnych smakach.
Tylko cztery naturalne składniki - takie proste i tak skuteczne
1. LANOLINA
Prawdopodobnie najlepszy naturalny krem nawilżający na świecie. Sławny ze względu na długotrwały efekt nawilżenia i kompatybilność biologiczną. Wykonany z australijskiej wełny owczej. Wełna jest odcinana w miesiącach letnich, aby zachować jej chłonność. Wełna jest najpierw płukana - stanowi niesamowity produkt uboczny przemysłu włókienniczego. Następnie oczyszcza się go z zanieczyszczeń środowiskowych, aby uzyskać czysty lanolinowy standard medyczny.
2. PIGMENTY ROŚLIN JADALNYCH: (ANTHOYCANINY)
Antocyjany to nazwa techniczna, którą jest umieszczona na liście składników na opakowaniu. Każdy odcień wykorzystuje pigment z innej rośliny, aby uchwycić naturalny kolor tej rośliny. Wybrane zostały pigmenty z czarnego bzu, słodkiego ziemniaka i czerwonej rzodkiewki. Rośliny zostały wyhodowane organicznie i są wolne od GMO.
3. DISTRACH PHOSPHATE
Jest naturalnym dyspergatorem pigmentów, który pomaga równomiernie rozprowadzić pigmenty w całym balsamie. Pochodzi z upraw ekologicznych kukurydzy uprawianej w Chinach.
4. GLICERYNA
Jest naturalnym środkiem konserwującym z ekologicznych olejów roślinnych, uprawianych w Niemczech, wolne od GMO.