Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Etja Olej awokado


Nasza cena: 14,50 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Etja-003
Marka Etja
Dostępność W magazynie, realizacja zamówienia 3-4 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
 Liczba recenzji: 2
Opis Składniki Linki Recenzje

Otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado pochodzących z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez BCS DE-OKO.

Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy. Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP). Nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej.

Kraj pochodzenia: Meksyk

Ten w 100% organiczny produkt, należy do kategorii „olejków najbliższych budowie ludzkiej skóry” i jest jednym z najbogatszych strukturalnie olejków.

Stanowi źródło witamin: A, E, witamin z grupy D oraz makro i mikroelementów. Olejek poleca się przede wszystkim dla skóry suchej i wrażliwej. Posiada właściwości łagodzące i regeneracyjne. Pozostawia skórę gładką i aksamitną. Jest niezwykle łatwo absorbowany przez cerę, dobrze sie komponuje z różnymi typami maseczek. Dzięki bogatemu składowi, olejek efektywnie przywraca równowagę lipidową starzejącej się skóry i wspomaga syntezę wiązań kolagenowych. Ma bardzo szerokie zastosowanie w produkcji kosmetyków do suchej cery.

         
 
Avokado (inaczej smaczliwka) należy do wiecznie zielonych drzew Ameryki Północnej i Południowej. Drzewo osiąga wysokość do 20 metrów, a jego mają żółtawozielone ubarwienie. Owoc avokado posiada gruszkowaty lub jajowaty kształt. Wewnątrz owocu, otoczonego grubą skórą, znajduje się zielonkawy miąższ o kremowej konsystencji i nasiono, które nie jest jadalne. Owoc avokado, ze względu na długi okres dojrzewania, jest bogatym źródłem składników mineralnych i witamin.

Zastosowanie:

  • do aplikacji bezpośrednio na twarz i ciało;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kąpieli i do masażu ciała
 
 
Certyfikat BCE DE-OKO.
 
 

Poprzedni produkt Produkt 7 z 42 w kategorii Olejki do twarzy Następny produkt
Facebook

Blog