Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Etja Olej INCA INCHI


Nasza cena: 27,00 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Etja-027
Marka Etja
Dostępność w magazynie realizacja zamówienia 3-4 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

OLEJ INCA INCHI /Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil/
 
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z orzechów rośliny Sacha Inchi rosnącej w Peru. Bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E, uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia się skóry a przyspieszające gojenie ran oraz znikanie rozstępów i cellulitu. Może być stosowany jako lek na wypadające włosy, krem pod oczy, reduktor blizn i przebarwień lub filtr UV. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.
 
UWAGA! W przypadku chorób, takich jak: egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry czy też trądzik, olej powinien być stosowany przy zachowaniu szczególnej ostrożności, bowiem naturalne pochodzenie składników może okazać się niesprzyjające skórze.
 
SPOSÓB UŻYCIA:
 
• stosować bezpośrednio na skórę - delikatny olej do nawilżania skóry zwłaszcza w okresach letnich,
• pielęgnacja okolic oczu,
• pielęgnacja skóry podrażnionej słońcem,
• dodatek do kremów i balsamów,
• masaż,
• pielęgnacja włosów zniszczonych stylizacją i farbowaniem,
• delikatna kąpiel nawilżająca z przeznaczeniem dla alergików - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 
   10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut.
• sprawdza się w preparatach ujędrniających i do masażu – jest zalecany w trakcie ciąży gdyż pozwala uniknąć rozstępów i zmniejsza już powstałe
 
POCHODZENIE
Ameryka Południowa.

Poprzedni produkt Produkt 20 z 35 w kategorii Dłonie i stopy Następny produkt
Facebook

Blog