Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Etja Olej makadamia


Nasza cena: 19,00 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Etja-002
Marka Etja
Dostępność W magazynie, realizacja zamówienia 3-4 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

Naturalny olej makadamia tłoczony na zimno otrzymywany jest w 100% ze świeżych orzechów makadamii pochodzących z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez BCS DE-OKO.

Olejek z makadamii jest łatwo absorbowany, przez co określa się go również mianem „znikającego olejku”. Jest hypoalergiczny,  ma doskonały wpływ na skórę wrażliwą i jest idealny do masażu w czasie ciąży. Zapobiega powstawaniu i redukuje rozstępy. Może być stosowany również u niemowląt i dzieci.

Olej makadamia posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Zawarty w nim olej palmito-oleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego względu olej makadamia jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę. Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem. Zawiera także nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonały do pielęgnacji skóry starzejącej się, wrażliwej i delikatnej.

Kraj pochodzenia: Australia, Afryka Południowa

Przez tysiąclecia australijscy Aborygeni spożywali orzechy wiecznie zielonego drzewa o nazwie makadamia, ze względu na ich walory odżywcze i prozdrowotne. Dziś olejek z makadamii jest ceniony i wykorzystywany również w kosmetyce.  Olejek makadamia jest uzyskiwany z miąższu orzecha australijskiego. Zalicza się do grupy olejków o budowie najbliższej strukturze ludzkiej skóry. W około 85% zawiera kwasy tłuszczowe, zaś około 20% jego składu stanowią trójglicerydy kwasu palmitynowego typu Omega7, o silnych właściwościach  antyutleniających i chroniących błonę komórkową. Kwas palmitynowy jest zawarty w skórze, ale jego ilość zmniejsza się wraz z wiekiem.

Olejek z makadamii ma zbawienny wpływ na spowalnianie procesu starzenia skóry, dzięki swoim właściwościom nawilżającym i zmiękczającym jest idealny dla skóry suchej i starzejącej się. Pomaga cerze zachować gładkość i świeży, zdrowy wygląd. Łagodzi i goi poparzenia słoneczne, blizny i rany. Olejek z makadamii pomaga utrzymać długotrwałe nawilżenie skóry. Uniwersalne właściwości tego olejku są potwierdzone wieloma niezależnymi badaniami naukowymi. Stosuje się go w produkcji wielu rodzajów kosmetyków: mleczek do ciała, kremów, żeli i olejków dla dzieci.

Zastosowanie:

  • do aplikacji bezpośrednio na twarz i ciało;
  • do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kąpieli;
  • przeciw rozstępom – także w czasie ciąży;
  • do masażu ciała.
Certyfikat BCS DE-OKO.
 
 

 

 

Poprzedni produkt Produkt 7 z 25 w kategorii Pod oczy Następny produkt
Facebook

Blog