Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Etja Olej marula


Cena promocyjna: 32,50 zł
27,50 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Etja-003
Marka Etja
Dostępność W magazynie, realizacja zamówienia 3-4 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

DATA WAŻNOSCI: 1.2019
 
OLEJ MARULA /Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil/
 
Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa marula pochodzących z dzikich upraw. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C, E i flawonoidy. Lekki olej o silnym działaniu antyoksydacyjnym, wykorzystywany jako środek wspomagający podczas leczenia łuszczycy lub egzemy. Szybko się wchłania oraz dostosowuje do struktury skóry. Działa antybakteryjnie, poprawia elastyczność skóry, chroni przed rozkładem kolagenu. Redukuje zmiany trądzikowe, blizny i przebarwienia. Polecany do masażu jako kuracja na rozstępy i cellulit. Olej spłyca i wygładza głębokie zmarszczki. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej i skłonnej do wyprysków.
 
SPOSÓB UŻYCIA:
 
• stosować bezpośrednio na skórę całego ciała,
• delikatnie wcierać niewielką ilość w wilgotną twarz,
• dodatek do serum przeciwstarzeniowych,
• masaż jako kuracja na rozstępy i cellulit,
• dodatek do kremu, na chwilę przed użyciem,
• jako olej na końcówki włosów,
• kąpiel lecznicza - do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą). Kąpać się 15-20 minut,
• dzięki odporności na utlenianie stanowi dobrą bazę dla innych olejów nośnikowych oraz kosmetyków,
• masaże antycellulitowe i zapobiegające rozstępom
• pielęgnacja skóry głowy i włosów - nadaje włosom miękkość, połysk oraz eliminuje suchość skóry głowy.
 
Zalety:

- doskonały do pielęgnacji skóry suchej, zwiotczałej, dojrzałej, skłonnej do podrażnień, przebarwień i stanów zapalnych
- łagodzi zmiany trądzikowe, wspomaga leczenie łuszczycy, egzemy i atopowego zapalenia skóry
- odpowiedni do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu oraz wzmacniania płytki paznokcia
- szybko się wchłania, nie pozostawia na skórze tłustej powłoki

POCHODZENIE: Afryka
 
W krajach afrykańskich i arabskich olej powszechnie stosowany do ujędrniania biustu. 
Olej marula oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny.
 

Poprzedni produkt Produkt 13 z 17 w kategorii Dla Mamy Następny produkt
Facebook

Blog