Rejestracja | Logowanie | Koszyk: 0  szt.| 0,00 zł   
Promocje | Nowości | Bestsellery | Polecane    
Informacje o produkcie
Kliknij aby powiększyć
Etja Olej z masła shea


Nasza cena: 16,90 zł
Zamawiana ilość:  
Numer katalogowy Etja-043
Marka Etja
Dostępność realizacja zamówienia 3-6 dni
Pojemność 50ml
Średnia ocena
Brak recenzji
Opis Składniki Linki Recenzje

MASŁOSZ PARKA /Vitellaria paradoxa/  

Drzewo naturalnie występuje w tropikalnym i subtropikalnym klimacie zachodniej i środkowej części Afryki. Gatunek z rodziny sączyńcowatych należący do rzędu wrzosowców. Drzewo przeważnie dorasta do 15 metrów wysokości wydając owoce w postaci jagody z nasionem w środku o barwie czerwonobrązowej. Nasiona są bardzo bogate w tłuszcze, z których dzięki zgniataniu powstaje białawe masło shea.

OLEJ Z MASŁA SHEA /Butyrospermum Parkii Seed Oil/  

Masło shea jest nieomalże bezwonne o mało wyczuwalnym zapachu. Posiada naturalną allantoinę, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruję, pielęgnuję oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Posiada właściwości mocno natłuszczające i nawilżające uzupełniając niedobory witamin w skórze. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień, stanów zapalnych oraz poparzeń słonecznych. Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonały do każdego rodzaju cery. 

Olej z Masła Shea oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

Sposób użycia: 

  • bezpośrednie na skórę 
  • masaż we własnym zakresie
  • do produkcji kosmetyków w warunkach domowych (kremy, mydeł, krem po opalaniu, krem po goleniu
  • dodatek do oliwek w wyspecjalizowanych salonach masażu
  • kąpiel silnie nawilżająca - jedna łyżka stołowa do wanny wypełnioną 1/3 wody natłuści, uelastyczni i zregeneruje skórę
  • pielęgnacja włosów 
PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcaać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.
 
POCHODZENIE
Afryka centralna i zachodnia
 
Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.
 

Poprzedni produkt Produkt 2 z 40 w kategorii Olejki do twarzy Następny produkt
Facebook

Blog