Dostawa od 7.90 zł, darmowa od 120,00 zł     sprawdż
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Esent Olej makadamia

Esent Olej makadamia

  • Do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco, poprawia napięcie skóry (zwłaszcza dojrzałej). Ma właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek .
29,50 zł
brutto / szt.
Cena regularna / szt.
Rozmiar
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Produkt wyprzedany
Otrzymasz od nas powiadomienie e-mail o ponownej dostępności produktu.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Powyższe dane nie są używane do przesyłania newsletterów lub innych reklam. Włączając powiadomienie zgadzasz się jedynie na wysłanie jednorazowo informacji o ponownej dostępności tego produktu.

Olej Macadamia, NIERAFINOWANY, tłoczony na zimno

Jasnożółty olej otrzymywany z tłoczenia na zimno i orzeszków makadamii (Macadamia integrifolia), nie poddawany procesowi rafinacji.

Naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco, poprawia napięcie skóry (zwłaszcza dojrzałej). Ma właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek . Zawarte w nim kwasy (olejowe i palmitynowe) to naturalne składniki ludzkiej skóry, dzięki czemu olej wchłania się znakomicie.

Olej makadamia ze względu na swoje właściwości regeneracyjne, natłuszczające i wygładzające jest polecany dla wszystkich typów cery a w szczególności do cery  suchej, wrażliwej, delikatnej a także  suchych słabych i łamliwych włosów.

Doskonale zmiękczania i wygładza naskórek. Świetnie łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry, rozstępów i blizn.

Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.

Jest częstym składnikiem kremów, balsamów, kosmetyków antycellulitowych (w połączeniu z olejem cynamonowym). Można go też stosować jako olej do masażu.

Sposób użycia

Olej można bezpośrednio stosować na skórę, znakomicie sprawdzi się jako balsam po kąpieli. Można go też wmasowywać w końcówki włosów. Jest znakomitym rozpuszczalnikiem dla innych składników aktywnych (np. oleju cynamonowego).

Można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów itp.

Informacje chemiczne

Zawiera 57% kwasu olejowego, 25% kwasu palmitynowego, kwasów tłuszczowych omega 3/6/9, bogaty w witaminy A,B,E, oraz składniki mineralne i lecytynę.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Sprzedawany przez nas olej został wyprodukowany w 100% z orzeszków pochodzących z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Australii. . Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego i badany mikrobiologicznie.

Marka
Symbol
Esent-003
Kod producenta
5902574357083
Właściwości
nierafinowany, tłoczony na zimno
Opakowanie
butelka
Pojemność
100ml
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel