Dostawa od 7.90 zł, darmowa od 120,00 zł     sprawdż
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Calaya Olej z neem nierafinowany
W promocji

Calaya Olej z neem nierafinowany

  • Otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej.
  • Do skóry trądzikowej tłustej.
25,50 zł
brutto / szt.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 28,50 zł / szt.
Cena regularna 28,50 zł / szt.
Rozmiar
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
Produkt dostępny w bardzo małej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Produkt wyprzedany
Otrzymasz od nas powiadomienie e-mail o ponownej dostępności produktu.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Powyższe dane nie są używane do przesyłania newsletterów lub innych reklam. Włączając powiadomienie zgadzasz się jedynie na wysłanie jednorazowo informacji o ponownej dostępności tego produktu.

data ważności 1.09.2024

Olej z drzewa neem, inaczej Olej z miodli indyjskiej, otrzymywany z tłoczonych na zimno nasion miodli indyjskiej (Melia azadirachta - Azadirachta indica).

Kora oraz liście drzewa neem używana jest w Indiach niezmiennie od tysięcy lat. Około 75% preparatów medycyny ajurwedyjskiej zawiera w sobie tę drogocenną substancję. Indianie nazywają drzewo miodli indyjskiej miejscową apteką i pokładają w nim nadzieje jeśli chodzi o wiele dolegliwości.

Na swiecie magia tego drzewa, i oleju na zimno tłoczonego z miodli urzeka wielu.. Ludzie cenią olej neem jako extra kosmetyk dla skóry, doceniają jego skuteczność w ochronie roślin przed insektami, i to w naturalny sposób. Olej neem zawiera 140 aktywnych substancji, których skuteczność potwierdzały i nadal potwierdzają badania na uniwersytetach całego świata..

Jest tym dla wschodu, czym dla zachodu jest masło kakaowe i masło shea. Bogactwo witaminy E, kwasów tłuszczowych i substancji nawilżających czyni z niego serum dla suchej, popękanej skóry, narażonej na działanie czynników zewnętrznych, zmęczonej. Serum zapewniające właściwe odżywienie i przywrócenie elastyczności. Najlepiej stosować go jako dodatek do mydeł  lotionów, szamponów (działa przeciwłupieżowo), wręcz tak jest zalecane (bardzo charakterystyczny zapach)!!

Olej neem i skóra potrzebująca pomocy

Właściwości oleju z neem : antybakteryjny, przeciwzapalny, oczyszczający, redukujący zaczerwienienie, swędzenie towarzyszące egzemie, łuszczycy.

Olej z miodli jest z powodzeniem stosowany

ˇ Do skóry trądzikowej,tłustej, skutecznie neutralizując bakterie zapobiegając powstawaniu stanów zapalnych pryszczy (najlepiej zmieszany z innymi olejami, 20%)

Uwaga: preparat nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży!!

Olej neem i Twój pies czy kot

Olej neem dodawany do szamponu dla psa pomoże w poradzeniu sobie z pchłami, kleszczami, a także roztoczami u Twoich pupili. Wzmacnia także układ odpornościowy, poprawia wygląd sierści, futra .

Olej z neem i twój ogród i Twoje rośliny

Jest powszechnie stosowany jako środek owadobójczy. Działa bardzo specyficznie, tzn. przypomina owadom ich własne hormony, a dostając się do wnętrza owada, zatrzymuje produkcje ich własnych hormonów. Skutkuje to tym, że szkodniki zapominają jak jeść, jak latać, przestają znosić jaja. Przekonujące jest to, że olej neem to nie jakaś super substancja załatwiająca wszystko, ale jest skuteczny tylko na owady ssąco-gryzące. Olej z neem działa wolniej niż chemiczni kilerzy, ale za to o wiele dłużej.

PRZEPISY:

Neem szampon, balsam, lotion: wystarczy dodać 1-5ml oleju neem na 100 ml do gotowego szmponu, balsamu, lotionu. Dokładnie wymieszać i używać co dnia.

Neem olejek do ciała, skóry głowy

Wystarczy dodać 2-5ml oleju neem na 100 ml bazowego oleju np. migdałowego, można dodać także olejku eterycznego np. z drzewa herbacianego. .tak przygotowany olej wmasowujemy w skórę głowy i włosy i pozostawiamy przynajmniej na 1 godzinę , a nawet na całą noc. Neem olejek nadaje się także do stosowania bezpośrednio na skórę - 2- 3 razy dziennie,

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kraj pochodzenia: Indie

Import: Wielka Brytania

Postać: gęsty olej

Kolor: zielony do ciemnozielonego

Zapach: ziemisty, czasami określany jako zapach stęchlizny

Intensywność zapachu:  umiarkowana do intensywnej

Dobrze łączy się z olejkami eterycznymi: lawendowym, rozmarynowym, szałwiowym, goździkowym, sosnowym, geraniowym, majernakowy

Opis - żródło calaya

100% olej naturalny zimnotłoczony nierafinowany

Marka
Symbol
Calaya-001
Kod producenta
5903919070483
Pojemność
100ml
Opakowanie
butelka
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel